Uw Gids op Lombok
Page 9
Wie ben ik
wat bied ik
Info Lombok
Page 5
Info Lombok
Excursies 2
Excursies 3
Foto pagina
Page 9
Slideshow
Tips
Vliegveld
Contact pagina
gastenboek pagina

Excursies 3

Excursies pagina 2Narmada, Loyok, Sapit, Sedang Gili Waterval….


Allereerst bezoekt u de plaats Narmada, dat ongeveer 10 km ten oosten van de handelsstad Cakranegara ligt. Het hoogtepunt hier is een groot kunstmatig aangelegd meer dat de vorm van het meer Segara Anak heeft in de krater van de vulkaan Rinjani. Het is aangelegd in 1805 door de koning  van Mataram nadat hij te oud was geworden om de Rinjana te beklimmen om offers in het heilige meer te werpen. Alhoewel het grootste gedeelte van het complex nu seculier is, wordt de Pura (tempel) Kalasa nog steeds door de lokale Balinezen gebruikt. Het aquaduct boven het paleis is door de Nederlanders aangelegd.


U rijdt vervolgens verder richting het Oosten van Lombok waarbij u het dorp Terara passeert. U rijdt in de richting van Loyok dat bekend staat om haar fijne handwerken, met name het vlechten van manden waarbij geweven wordt met heel natuurlijke garens. Deze omgeving heeft de mooist versierde cidomo’s ( de traditionele paard en wagen).


We stoppen in Sapit waar de lunch geserveerd wordt in een lokaal restaurant met een adembenemend uitzicht over het eiland Sumbawa. Hierna rijden we verder richting het oosten waarbij we via Pringgabaya naar Obel-obel rijden. Hier wordt gestopt voor een korte wandeling langs het strand en, indien goed begaanbaar, een wandeling door het dorpje Sembalun.


Op de terugweg bezoeken we Bayan met zijn bijzondere Waktu Telu (3 tijden) Moskee. Vanaf Senaru, een nabijgelegen dorp, wordt een prachtige wandeltocht gemaakt door een stukje regenwoud om de Sendang Gile Waterval te bezichtigen. Tot slot rijdt u terug naar uw hotel langs de kustweg met een schitterend uitzicht.Narmada, zwarte apen, cidomo’s, Tetebatu, handwerken….


Deze excursie begint met een bezoek aan Narmada, dat ongeveer 10 km ten oosten van de handelsstad Cakranegara ligt. Het hoogtepunt hier is een groot kunstmatig aangelegd meer dat de vorm van het meer Segara Anak heeft in de krater van de vulkaan Rinjani. Het is aangelegd in 1805 door de koning  van Mataram nadat hij te oud was geworden om de Rinjana te beklimmen om offers in het heilige meer te werpen. Alhoewel het grootste gedeelte van het complex nu seculier is, wordt de Pura (tempel) Kalasa nog steeds door de lokale Balinezen gebruikt. Het aquaduct boven het paleis is door de Nederlanders aangelegd.


De tour gaat verder naar het noorden waar u al spoedig het district Oost Lombok binnenrijdt. Een klein stukje voorbij Sikur gaat een weg naar het noorden richting Kota Raja. Deze omgeving heeft de mooiste versierde cidomo’s (de traditionele paard en wagen), die zich met bonte kleuren voortbewegen. De omgeving van Kota Raja is een conservatieve regio. De kinderen gaan allemaal naar Islamitische scholen, de mannen  kleden zich met sarongs en dragen een zwarte peci hoed, de vrouwen lange jurken en een lap dat hun hoofd en bovenlichaam bedekt, zodat enkel het gezicht onbedekt blijft. Een aantal kilometers ten noorden van Kota Raja ligt het dorp Tetebatu; een aan de voet van de vulkaan Rinjani gelegen retraite, welk een schitterend uitzicht biedt over heel Zuid Lombok. Na het bezoek aan Tetebatu wordt verder gereden naar het hotel Soedjona; een oud koloniaals huis, vanwaar een wandeling gestart wordt naar een 50 meter hoge waterval; de Jeruk Manis.


Een wandeltocht van 2 uur zal u langs schitterende sawa’s leiden, waarna u een stukje het tropische regenwoud binnengaat, waar tegenwoordig nog zwarte apen leven. Bij het passeren van de kleine dorpjes ontdekt u meer van de traditionele leefstijl op Lombok.


Op de terugweg wordt er gestopt bij een heel klein dorpje dat Loyok heet, om te kijken naar de bijzondere handwerken. Men maakt hier hoofdzakelijk manden en weeft met natuurlijk vezels.

TETEBATU

SAPIT SENARUEen heerlijke dag met veel nadruk op prachtige natuur…..


Vanaf uw hotel vertrekt u richting de ochtendmarkt van Lendang Bajur, alvorens Pusuk Pass te bereiken. Pusuk Pass staat bekend om zijn prachtige omgeving met groene heuvels en valleien. We treffen daar ook wilde apen. Dan rijdt u door naar de Sedang Gile Waterval, waar u alle tijd krijgt om te genieten van dit prachtige stukje natuur.


Op de terugreis wordt altijd nog even gestopt bij de Malimbu heuvel voor het maken van foto’s.

SEDANG GILI WATERVALSnorkelen, duiken, zee en een prachtige onderwaterwereld….


Deze dagtocht brengt u naar Gili Air. Een van de drie kleine eilanden gelegen ten noordwesten van Lombok. Gili Air staat bekend om haar adembenemende onderwaterwereld. U heeft hier de gelegenheid om te snorkelen en te duiken.

Tijdens de rit naar de haven van Bangsal zult u een bezoek brengen aan Lendang Bajur, een traditionele ochtendmarkt, die dagelijks geopend is van 06.00-14.00 uur. Vervolgens stop u halverwege de route bij Pusak, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het noordwesten van het eiland. Hierna komt u aan in de haven van Bangsal, een kleine haven aan de kust, vanwaar u per boot de oversteek maakt naar Gili Air.


Aan het einde van de middag wordt er teruggevaren naar het vaste land vanwaar u, via de westkust, terug rijdt naar uw hotel met een prachtig uitzicht over de met kokospalmen begroeide baaien.

GILI AIR TOUR

Volgende pagina

Overnachten op een onbewoond eiland…


Voordat we vertrekken naar het onbewoonde eiland Gili Kondo gaan we eerst naar de locale markt om eten en drinken te kopen voor op het eiland. 

Na aankomst op Gili Kondo gaan we natuurlijk eerst dit prachtige eiland verkennen waarna er nog volop gelegenheid is om eventueel te gaan snorkelen.

 

In de avond maken we een kampvuur waarop we onze maaltijd bereiden en brengen de nacht door in een tent omgeven door een ongerepte en mooie natuur.

De volgende ochtend ontbijten we om 8 uur en er is er daarna nog gelegenheid om eventueel (kort) te snorkelen.

 

Om 10 uur varen we terug naar het vaste land en is er nog gelegenheid om op deze dag nog een excursie te gaan maken.

Deze interessante trip is ook bijzonder leuk om met kinderen te maken, met name voor hen is dit een spannend avontuur.

Spannend en avontuurlijk