Uw Gids op Lombok
Page 9
Wie ben ik
wat bied ik
Info Lombok
Page 5
Info Lombok
Excursies 2
Excursies 3
Info Lombok
Foto pagina
Page 9
Slideshow
Tips
Vliegveld
Contact pagina
gastenboek pagina

09.03.2009

Informatie Lombok excursie's en bezienswaardigheden.

  

De excursies worden samengesteld in overleg met u, en zijn volledig afgestemd op uw wensen. Met leeftijd en/of de aanwezigheid van kinderen kan desgewenst rekening worden gehouden. Uiteraard maak ik u graag attent op de vele mogelijkheden.

14 Daagse tour op Flores, Komodo en  Sumbawa


Flores


Dag 1         vlucht naar Flores/Maumere

Vlucht van Bali naar Maumere op Flores


Dag 2         Maumere / bezoek aan het authentieke weversdorp Watublapi

Vandaag rijden we de bergen in, naar het authentieke dorpje Watublapi. Hier worden door de vrouwen de befaamde ikat-sarongs gemaakt. Het weven wordt de meisjes al op jonge leeftijd geleerd. Het weven is een kunst op zichzelf.


Dag 3         naar de voet van de Kelimutu vulkaan

Na het ontbijt rijden we naar de Kelimutu vulkaan. Onderweg mekaen we enkele stops zoals in Jopu, dit dorp is bekend door zijn traditionele huizen. Net als in Watublapi worden hier schitterende ikats geweven, maar met heel andere patronen en kleuren dan in Watublapi.  Daarna rijden we via een schitterende route via mooie rijstvelden en cacaobomen naar de andere kant van het eiland.

 

Dag 4         via Kelimutu vulkaan naar Riung

In de vroege ochtend rijden we naar de Kelimutu vulkaan, bij gunstige weersomstandigheden kunt u getuige zijn van een adembenemende zonsopkomst. Daarna is er gelegenheid om via een mooie wandelroute naar een schitteren uitzichtspunt te lopen vanwaar u de drie meren, Dnau Abutu, Danau Kootainuamuri en het Danau Alapolo kunt zien. Na dat we genoten hebben van het mooie uitzicht lopen we naar een waterval. Vervolgens rijden naar de noord kant van het eiland naar Riung.


Dag 5         snorkelen en zwemmen in Tujuhbelas NP

Vandaag staat er boottocht naar het nationale park Tujuhbelas op het programma, dat voor de kust van Riung ligt. Deze exotische eilanden zijn onder andere bekend om hun prachtige koralen en vissen. Op enkele eilanden leven duizenden kalongs of ook wel vliegende vos genoem, dit is een grote vleerhond die behoort tot de grootste vleermuissoorten. Wanneer Kalongs slapen hangen ze op de kop met de vleugels om hun lijf gewikkeld, bijzonder om te zien. Met de boot kun je aanleggen bij een eiland met parelwit zandstrand waar je in de turkooizen zee kunt snorkelen en kunt genieten van de schitterende onderwaterwereld.

.

Dag 6         naar Bajawa

Na het ontbijt rijden we via een vrij slechte weg met vele bochten naar Bajawa in de bergen. In de middag kom je aan bij het schitterende gebied van Soa, hier vind je een complex met natuurlijke warmwaterbronnen. Het water heeft een temperatuur van zo'n 40 graden, hier komen veel  lokale mensen en  kun je er  heerlijk poedelen. Na de lunch naar Bajawa, een stadje gelegen op 1200 meter hoogte.

 

Dag 7         wandelen in het Langgagebied

Vandaag rijden we naar het Langgagebied dat  iets ten zuiden ligt van Bajawa. in dit gebied houdt de bevolking nog altijd speciale ceremonies om de voorouders te vereren.Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling met onderweg prachtige vergezichten. De grond is hier heel vruchtbaar en de omgeving is weelderig groen. In deze dorpen staan de huizen meestal in twee rijen tegenover elkaar. Op het plein staan zogenaamde Ngadhu (mannelijke en Bhaga (vrouwelijke) totems. De steden en de monumenten in de dorpen zijn beschermd., die de mannelijke en vrouwelijke voorouders uitbeelden Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan Wawo Muda meren wat beslist een aanrader.

 

Dag 8         naar Ruteng

Vandaag rijden we naar Ruteng, een klein en hooggelegen stadje, omdat het hoog gelegen is heerst daar een heerlijke temperatuur. In de directe omgeving zie je enkele hoge vulkanen . We overnachten in het gastenverblijf van een nonnenklooster.

Dag 9         van Ruteng naar Labuan Bajo


Komodo

Dag 10 boottocht, naar Rinca

Aan boord van een traditionele houten boot maken we een tocht door een van de mooiste gebieden van Indonesië naar Rinca voor het maken een prachtige wandeling.


Dag 11 boottocht,  naar Bima

In de ochtend varen we naar Sape en vandaar naar Bima. Net buiten Bima liggen uitgestrekte zoutvelden. Het oud sultanpaleis dateerd uit 1927 een  mooie collectie krissen kun je hier bezcihtigen alsmede de kroon van de vorst. Voor het paleis staan antieke kanonnen.


Sumbawa

Dag 12 naar Sumbawa Besar

Vandaag maken we een lange maar mooie rit langs de noordkust van het eiland, deels door de bergen en met prachtige vergezichten op zee. Als je geluk hebt kun je ook zien hoe hier nog met de hand boten worden gebouwd


Dag 13 Sumbawa Besar

Snorkelen bij het eiland Moyo. Rondom Moyo vind je één van de mooiste koraalriffen van heel Indonesië en eventueel naar het houten sultanpaleis (op zondag gesloten) en een leuke traditionele markt.


Dag 14 Lombok

Na het ontbijt stappen we bij de westpunt van Sumbawa op de veerboot en varen vandaar  naar Lombok.